Hogyan működik a távfelügyelet ?

távfelügyelet általában berendezések távoli elérésére, működtetésére, ellenőrzésére, felügyeletére szolgál. A Centrál Kövi Security vagyonvédelmi távfelügyeletet, műszaki felügyeletet és betörésjelzés fogadását végzi.

Műszaki felügyelet

A szolgáltatás hűtőházak, fűtési rendszerek, víz- gázellátás, üzletek hűtőkamrái, lift, állattartó telepek klímaberendezései valamint energiaellátás hibaüzeneteinek fogadását takarja. A telepített biztonsági rendszer az eseménynek megfelelően helyben hang és fényjelzést ad. Azt nevezzük távfelügyeletnek, amikor ezek a jelzések továbbításra kerültek egy vagyonvédelmi szakmai szolgáltatóhoz, amely a szükséges intézkedéseket megteszi.  A távfelügyelethez kapcsolt biztonsági rendszer esetében, annak jelzése néhány másodperc alatt a nap 24-órájában működő távfelügyeleti központunkba beérkezik. A jelzés lehet többféle. Bármilyen a rendszerbe kapcsolt berendezés műszaki hibáit jelentheti. A legegyszerűbb példa az áramszünet. A rendszerekből érkező jelzéseket a diszpécserszolgálatunk fogadja, haladéktalanul feldolgozza és megteszi a szükséges intézkedéseket a műszaki illetve vagyoni kár elhárátása vagy az esetleges személyi sérülések elhárítása érdekében.

Vagyonvédelmi távfelügyelet

Elsősorban otthonokban, pénzintézetekben, közintézményekben, üzletekben, dohányboltokban, ipari területeketen, raktárakban, irodaházakban végezzük a vagyonvédelmi távfelügyletet. A vagyonvédelmi rendszerekből érkező jelzéseket a diszpécserszolgálatunk fogadja, haladéktalanul feldolgozza és megteszi a szükséges intézkedéseket a vagyoni vagy személyi kár elhárátása érdekében.

Betörésjelzés fogadása

Rendszereink használata a lakosság körében is hasonlóan népeszerű, ami leginkább az otthonok védelmét biztosítja. Kiemelten népszerű szolgáltatásunk idős és egyedülálló ügyfeleink körében.

A távfelügyelethez kapcsolt biztonsági rendszer esetében, annak jelzése néhány másodperc alatt a nap 24-órájában működő távfelügyeleti központunkba beérkezik. A jelzés lehet többféle. Betörés, pánik, kényszer alatti nyitás (haza érkezéskor, meglepetésszerű támadások ellen véd), idős emberek segély hívása. A segélyhívásokra egyszerűen kezelhető, könnyen használható, övön, nyakban, karon viselhető távjelzőket is ajánlunk, amelyekkel könnyebben elérhetőek a speciális védelmi szolgáltatások.

Hogyan intézkedik a diszpécser és a vonulószolgálat?

Vagyonvédelmi távfelugyeletA központi ügyelet a beérkezett jelzést követően azonnal megkezdi intézkedését. Az esemény jellegének megfelelően értesíti a megbízó által megadott személyeket, elindítja a vonuló szolgálatot, értesíti a rend és katasztrófavédelmi szerveket. A vonuló szolgálat gépjárműve maximum 15 percen belül a védett objektumhoz ér. A téves riasztás jelszóval lemondható (1 perc), vagy 1 percen belüli rendszer nyitással törölhető.

Amennyiben a riasztás jogtalan behatolás következményeként történt, akkor a szolgálat megteszi a szükséges intézkedéseket. Jogosult a megbízó területén az elkövetők feltartóztatására, majd átadni az elkövetőt a illetékes hatóságnak, szerződés szerint biztosítani a helyszínt.

Kivonuló szolgálat

Statisztikák szerint a riasztóberendezéssel és távfelügyeleti rendszerrel védett helyiségekbe a betörés valószínűsége lényegesen kisebb és mivel a „hívatlan látogatóknak” jóval rövidebb idő áll rendelkezésére az okozott kár jelentéktelen a védelem nélküli objektumokhoz viszonyítva. Cégünk modern, számítástechnikai-informatikai berendezések által támogatott, képzett személyzet által működtetett távfelügyeleti központot üzemeltet, amely minden szakmai, technikai és szervezési részletekre kiterjedő minősítéssel rendelkezik. Munkánk sikere a folyamatosan fejlesztés alatt álló technikai eszközöknek , munkatársaink szervezettségének, több területen pedig a polgárőrséggel, rendőrséggel kialakított együttműködésünknek köszönhető.

A Centrál-Kövi-Sec Kft. szolgáltatási területén vállalja:

A helyszín és a megrendelő igényeinek felmérése, kockázatelemzése után az alkalmazandó biztonsági rendszer megtervezését.

A biztonsági rendszer kiépítését, a szakembereink által javasolt kategóriájú berendezések illetve anyagok felhasználásával.

Videokamerás rendszer felszerelését.

Idegen kivitelező által telepített biztonsági rendszer felülvizsgálatát, bővítését a távfelügyeleti rendszerbe való bekapcsoláshoz esetlegesen szükséges átalakítások elvégzését.

A riasztórendszer bekötését a diszpécserközpontba vezetékes, GPRS/IP/GSM modullal.

A riasztórendszer jelzéseinek 24 órás eseményeit rögzítjük. Igény esetén e-mail-ben a megjelölt időszak történetét ügyfeleinknek elküldjük behatolásra, illetve a rendszer hibájára utaló jelzés vétele esetén a megbízónk, szerződésben meghatározott telefonszámok azonnali értesítését, illetve vonuló szolgálat azonnali helyszínre küldését.

Betörés észlelése esetén az objektum őrzését.

A helyiség biztonságos zárhatóságának helyreállítását.

A biztonsági rendszeren keresztül küldött egyéb jelzésekre (pánikriasztás, műszaki hiba) az igényelt intézkedés azonnali kezdeményezését mobil támadásjelzőkről küldött riasztások fogadását és kezelését.

Biztonsági rendszereink minden nemzetközi-így a hazai MABISZ- minősítéssel rendelkeznek.

Célunk, hogy minden egyes ügyfelünknek olyan szolgáltatást tudjunk kínálni, amely igényeinek és lehetőségeinek a legjobban megfelel.

Távfelügyeleti szolgáltatásunk 3 kategóriába osztható:

Diszpécseres szolgáltatás /telefonos értesítés esemény esetén

Az objektumra felszerelt riasztóközpont az objektumon elhelyezett érzékelők jeleit néhány másodperc alatt a távfelügyeleti számítógépre küldi. A jelzés alapján a felügyeletet ellátó diszpécser a megrendelő szerződésben foglalt igényeinek megfelelően telefonon intézkedik.

Kivonulószolgálat igénybevétele

A beérkező jelzésekre a diszpécser értesíti az objektumhoz területileg illetékes vonulóegységet amely, azonnal indul a célhelyszínre, megteszi a megfelelő intézkedéseket. Nagyobb objektumok, telephelyek biztonságának megoldásához mi ajánljuk a technikai-távfelügyeleti rendszer/ kamerákkal kiegészítve/ és az élőerős védelem kombinációját.

Műszaki hiba esetén szakszerviz, vagy adott telefonszám hívása

A diszpécserhez érkező hibajelzések esetén a szolgálat telefonon értesíti a megbízót, illetve az általa megadott telefonszámokat hívja, megadva a szükséges tájékoztatást a megfelelő intézkedés megtételéhez.

Felügyeleti rendszerünk működéséről:

Ügyfélszolgálati központunk a turai címünkön áll az érdeklődők és ügyfeleink rendelkezésére. A diszpécserközpont a kapcsolatot az ügyfelek riasztórendszerével IP/GPRS- kommunikációval biztosítja.

Az ügyfél riasztórendszeréről érkező riasztás esetén a diszpécser a riasztás jellegének megfelelően intézkedik. Például betörésjelzéskor  a helyszínre vonuló szolgálatot indít, ügyfelet értesíti. Amennyiben megállapítható a jogtalan behatolás, vagy kísérlet, úgy a rendőrséget is értesíti.

Felelősségbiztosításunk alapján 15 perces vonulási időre szerződünk de a vonuló egységek általi területi lefedettség miatt gyakorlatilag a szolgálat 5-10 percen belül a riasztás helyszínére megérkezik.

Az alábbi jelzéseket fogadjuk

Nyitás-zárás

Támadás

Betörés

230V-hiba

Akkumulátor hiba

Opcionális szolgáltatások

Korai nyitás-késői zárás (intervallum )figyelés

Egyéb műszaki hiba (klíma, hűtőkamra, stb.) szakszervíz értesítéssel

Minden beérkező esemény elektronikusan rögzítésre kerül.

Távolléti ellenőrzés

Objektum, külső terület

Udvar ellenőrzése

Eseménylista küldése emailben vagy papír alapon

Kérjen egyedi árajánlatot!

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Tárgy

Irányítószám (kötelező)

Telefonszám

Üzenet

Távfelügyelettel kiszolgált területek

Távfelügyelet díjszabása

Kövessen minket Facebook oldalunkon